Productes i Serveis

Newsletter

 Subscriviu-vos ara  per rebre en el vostre e-mail informació exclusiva i novetats.

Nom: 
Email:
Accepto les condicions

 

 

 

Noticies

Dèficit de Vitamina D en la població espanyola
Novembre 2019

 

Dèficit de Vitamina D en la població espanyola

Apesar de viure en un país assolellat, amb una nutrició adequada, les dades disponibles confirmen que existeix una insuficiència i encara franca deficiència de vitamina D en la població espanyola en totes les edats estudiades i en tots dos sexes, similar a l'existent a tot el món incloent regions molt assolellades [1,3] i a l'existent en altres països de la conca del Mediterrani [2] amb similars possibilitats d'exposició al sol.
La vitamina D intervé en multiples processos fisiològics, a més del metabolisme oseo. El seu deficit en nens causa raquitisme i en persones majors osteomalacia. A més, s'associa amb infeccions del tracte respiratori inferior, com a bronquitis o pneumònia, especialment en nens. En persones majors, una deficiència de vitamina D pot portar a sentir fatiga, feblesa i dolors musculars. També dificulta la cicatrització de les ferides i la recuperació després d'una cirurgia, i s'ha comprovat que el dèficit de vitamina D està associat a depressió, augment del risc de patir malalties cardiovasculars (infarts, hipertensió, síndrome metabòlica) i diabetis.

 

Per tot això el garbellat de la hipovitaminosis D està indicat en els següents Grups de risc:
Majors de 65 anys: institucionalitzats, immobilitzats, hospitalitzats, pacients amb osteoporosis o risc augmentat de caigudes i fractures.
Patologies que condicionen una malabsorció intestinal: celiaquia, malaltia inflamatòria intestinal, malalties hepàtiques, insuficiència pancreàtica, gastrectomía o cirurgia bariatrica.
Altres patologies: osteoporosi/fractures, insuficiència renal , obesitat, grans cremats, malalties granulomatoses (sarcoidosis, tuberculosis, entre altres), limfomes...
Signes de osteomalacia o artràlgies.
Nivells elevats de fosfatasa alcalina i hormona paratiroidal, i/o nivells baixos de calci i fòsfor.
Fàrmacs: anticonvulsivants, glucocorticoides, antifúngics, antiretrovirals i colestiramina.
L'embaràs, sobretot si la dona és de pell fosca, i la lactància.

Tecil proporciona test de detecció segurs que ajuden a la prevenció i al diagnòstic ràpid del dèficit de vitamina D. Cada test inclou tots els accessoris necessaris per a la presa de mostra i pot conservar-se a temperatura ambient durant 24 mesos.

Representa a Espanya la marca Juschek de Acro Biotech, grup internacional líder en indústria de diagnostico ràpid amb modernes instal·lacions a Califòrnia acreditades per ISO13485 i inspeccionades regularment per la FDA que, amb més 500 test desenvolupats en els seus 20 anys d'experiència, continua llançant noves proves mensualment.

Bibliografia

1. Van Schoor NM, Lips P. Worldwide vitamin D status. Best Pract Res Clin Endocrinol Metab 2011;25:671-80.         

2. Quesada Gómez JM, Díaz Curiel M. Vitamin D deficiency and consequences for the health of people in Mediterranean countries En: Holick, Michael F ed. Vitamin D. Physiology, Molecular Biology, and Clinical Applications. 2nd ed. Nutrition and Health; 2010.p.453-68.        

3. Binkley N, Novotny R, Krueger D, Kawahara T, Daida YG, Lensmeyer G, et al. Low vitamin D status despite abundant sun exposure. J Clin Endocrinol Metab 2007;92:2130-5.        

4. Quesada-Gómez JM, Díaz-Curiel M, Sosa-Henríquez M, Malouf-Sierra J, Nogués-Solán X, Gómez-Alonso C, et al. Low calcium intake and inadequate vitamin D status in postmenopausal osteoporotic women. J Steroid Biochem Mol Biol 2013;136:175-7. 

 


Sevilla, capital nacional de la medicina de laboratorii amb el congrés Labclin
Novembre 2019

 

Sevilla, capital nacional de la medicina de laboratori amb el congrés Labclin

El XIII Congrés del Laboratori Clínic es va celebrar a Sevilla a finals d'Octubre. Sevilla va tornar a ser de nou la seu d'aquest esdeveniment, després del Congrés Nacional celebrat en 2014.

Sens dubte, el Congrés reunificat del Laboratori Clínic és l'esdeveniment anual, celebrat a Espanya, de major impacte científic per als professionals de les diferents especialitats del Laboratori Clínic, però aquest any ha tingut una participació menor a l'habitual a causa de la coincidència amb el Congrés Europeu EuroMedlab celebrat el mes de maig a Barcelona.

Durant 3 dies, s'han organitzat simposis, cursos, debats i fins a jocs al voltant dels següents itineraris principals: avanços en genòmica, el paper del laboratori com a peça clau en el maneig del pacient urgent, sèpsia, gestió de la qualitat i maneig de dades, patologia digestiva, fertilitat i formació.

 

Entre els més de 800 pòster presentats, la categoria “avaluació de mètodes , instrumentació i interferències”és la que ha agrupat la major quantitat . De els 184 presentats , ens agradaria destacar dos d'ells:

1. Comparación del equipo Glocyte con el método de referencia ( cámara de Fuchs Rosenthal) en el recuento de leucocitos y eritrocitos de líquido cefalorraquideo,
de C. Alvarez Castilla, M.Á.Palomar Muriel, E. Hernández Älvarez, M.T. Sanz Casla, A. García Álvarez, Á. López Delgado, S. Ballesteros Álvarez del Hospital Clínico San Carlos de Madrid.
 Aquest és un estudi pilot de l'equip Glocyte fabricat per Advanced Instruments (USA) el llançament del qual Tecil espera realitzar en el primer trimestre del 2020. L'Hospital Clínic Sant Carles ha estat el primer laboratori europeu a comparar els resultats del Glocyte amb el mètode de referència per a recompte de leucòcits i eritròcits en LCR, i per això liderarà el pròxim estudi multicèntric internacional .

2. Evaluación del ISEsweat, un analizador POC para el  test del sudor,
de R. Passarell, R. Camero, P. Campoy  E. Vázquez, de los departamentos de I+D y de Calidad de Técnicas Científicas para Laboratorio ,S. A. 
 Es tracta d'un resum dels estudis de validació que els departaments d'I+D i Qualitat de Tecil han realitzat per a la recertificación CE de l'analitzador de clor en suor ISEsweat.


Desde Tecil, la nostra felicitació als organitzadors pel seu esforç i dedicació que han culminat en un gran esdeveniment.

Ens veiem l'any que ve en Labclin Zaragoza amb més novetats tècniques científiques per a laboratori.
 

 


Congres Mundial de Vacunes
Octubre 2019


Automatizació anàlisis de orina
23 de Setembre 2019

Tiras de orina Dirui antiVit C 1000x255.png

 

Automatització de l' anàlisis d' orines

L'orina com "biopsia líquida" dels runyons proporciona valuosa informació sobre la salut d' un individu. Els runyons son els únics organs que poden ser  evaluats per un medi no invasiu. A més, degut a que l'orina es un ultrafiltrat del plasma, pot fer-se servir per evaluar i controlar la homeostasis corporal i molts processos de malalties metabòliques.

Per ser un tipus de mostra tan fàcil d'obtenir, els laboratoris es veuen obligats a realitzar grans quantitats d'análisis d' orines, raó per la qual els analitzadors automàtics han passat a ser aliats imprescindibles tant per l'anàlisis fisicoquímic com pel  morfològic. La tira reactiva d' orina i la microscopía poden descartar amb precisió la infecció urinaria. L' anàlisis d' orina automatitzat és una prova de detecció pràctica i  ràpida que evita cultius innecesaris per la majoria de pacients.

 

Analizador-orina-hibrido-FUS1000_kit instalacion.jpg

 

 

 Qué es un analitzador híbrid?

Es un analizador d'orines amb  capacitat per l'análisis fisicoquímic ( turbidesa, color, densitat i fins a 12 paràmetres químics) i per l' anàlisis morfológic ( fins 12 tipus d' elements formes). Combina 2 equips en un de sol  i és ideal per laboratoris amb poc espai.

 

 

Conservació  de  mostres d' orina

D'acord amb  les directrius europees, l'  orina ha d'examinar-se dins d'1 hora després de la micció  o dins de 4 hores si s'ha refrigerat.     

                                                                 

 

                                                                   En definitiva, la automatització de l' anàlisis d' orina de rutina:

1. Contribueix a la racionalització de la càrrega de treball  del técnic de laboratori.

2. Augmenta la productivitat i millorra la competència tècnica.

3. El tècnic es converteix en expert: verifica, controla i confirma automáticament els resultats.

4. Permet aplicar una gestió LEAN al  laboratori.

5. Redueix els riscos d' errors i d'infeccions per al  personal del laboratori.

6. Contribueix a una major fiabilitat dels resultats.

 

Des de la seva creació al 1992, DIRUI sempre s'ha dedicat a la R + D, fabricació i venda d' equips i reactius de diagnòstic d' alta qualitat, sent un dels primers fabricants d' equips per l'anàlisis d'orina. Tecil, com a representant a Espanya de Dirui, s'omple d'orgull al oferir l' analitzador híbrid d' orines  més petit del mercat,  ideal per  laboratoris amb poc espai.

 

 


Tests ràpids microbiologia
Setembre 2019

 
Setembre: tornada a l'escola i a les infeccions
La tornada a classe posa fi a les vacances d'estiu i dóna la benvinguda a temperatures més baixes, pluja i fred. Amb la tornada a les classes, arriba també el retrobament amb virus, bacteris i paràsits que provoquen la majoria de Malalties infeccioses típiques d'aquesta època de tardor com són la faringitis i les gastroenteritis.
 
Les Malalties infeccioses són una de les primeres causes de consulta per pediatres. Aúnque les Malalties infeccioses més comuns en nostre mitjà no solen revestir massa gravetat, consumeixin molts recursos assistencials.
Els test de detecció ràpida són eines fonamentals en les consultes d'atenció primària i en les urgències ja que promouen l'ús racional del medicament, evitant tractaments antibiòtics innecessaris que augmenten les resistències bacterianes. A més disminueixen costs al optimitzar els recursos, augmenten la qualitat de l'atenció prestada als pacients i la seva  seguretat (AEPAP, 2014). Els kits ràpids estan especialment indicats per a nens ja que són menys invasius en requerir poca quantitat de mostra.
Perquè la prova sigui fiable s'han de seguir fidelment les indicacions del fabricant: tipus de mostra requerida, mètode d'obtenció de mostra, passos indicats en la tècnica, temps mínim i màxim per obtenir resultats (habitualment entre 10 i 15 minuts), interpretació del test i la conservació. Les indicacions d'ús que s'adjunten en cada kit también informen sobre el mètode de l'assaig, control de qualitat a seguir, les precaucions i limitacions ús, els valors esperats, i les característiques tècniques com sensibilitat, especificitat, PRECISIÓ i reactivitat creuada.
Encara que els mètodes moleculars són més sensibles que els tests ràpids basats en la detecció d'antígens, són también més cars, més lents i no estan disponibles en tots els centres. En canvi, els tests basats en detecció d'antígens solen estar disponibles, són fàcils d'usar, donen resultats en el mateix dia de la visita, són assequibles i són cost-efectius, de manera que són els recomanats en la pràctica clínica diària .

 

Test qualitatius  per detecció ràpida de  malaties infeccioses més comuns1

En hisop naso-faringi

En orina o femta

En sang, plasma o serum

Adenovirus Pneumoniae

Combo Noro+Rota+Adeno+Astrovirus

Virus Herpes HSV (IgG-IgM)

Strep A

Combo Entamoeba+Giardia+Crystosporidium

H.Pylori

Virus respiratorio sincitial RSV

H.Pylori

Mononucleosis (EBV)

Combo Adeno+RSV

Clostridium difficile (GDH+Toxina A+B)

Brucella

Combo RSV+ Influenza

Strep pneumoniae

Tuberculosis

Combo RSV+Influenza+Adenovirus

Salmonella

Hepatitis A

Influenza A+B

Legionella

Tetanos

Strep B

Hepatitis A

Mycoplasma pneumoniae

Mycoplasma pneumoniae

Clamidia

Lime

 

Tecil   proporciona  tests de detecció segurs  que ajuden a la prevenció y al  diagnóstic ràpid de moltes malalties. Representa a Espanya la marca Juschek de Acro Biotech, grup multinacional líder en industria de diagnòstic rápid amb modernes instalacions a California acreditades por ISO13485 e inspeccionades regularment per la FDA que, amb més 500 test desenvolupats en els seus  20 anys de existencia, segueix lleçant noves proves mensualment.

Consulteu la gama completa  de més de 400 kits  rápids Juschek individuals o combinats i els  algorritmes d'ús  clínic recomenats .

Reservi ara els vostres  kits i no deixeu que les epidemies de tardor us agafins desprevinguts. 

 


Programa de control de qualitat per osmómetres Advanced QC
Agost, 2019

 

Advanced Instruments, LCC anuncia el llançament del seu programa estadístic ADVANCED QCTM per comparar mensualment i en temps real  controls de sèrum i orina per osmòmetres.

 

El programa Advanced QCTM proporciona informes instàntanis i mensuals d' avaluació interna i 

externa de controls de qualitat en temps real.  El programa  Advanced QCTM és un   programa intuitiu molt fàcil de usar i proporciona

la seguritat de que esteu obtenint osmolalitats precises dels pacients.

 

Els controls de qualitat per osmòmetres recomenats 

pel fabricant Advanced Instruments

( controls basats en proteïnes ProtinolTM i

controls de osmolalitat en orina RenolTM) 

estàn disenyats específicament per ser usats 

en osmòmetros de punt de

congelació.

 

    

Protinol i Renol son utilitzats diariament pels laboratoris per ajudar a complir amb els requisits reglamentaris per control de qualitat que exigeixen disposar de controls amb valors próxims als nivells de decisió.

Els resultats de la osmolalitat son vitals pel diagnòstic i tractament de pacients crítics, no perdeu el control de la vostra qualitat.

Feu click aquí per més informació sobre els controls per osmómetres.

 


Kits Ràpids per drogues Juschek
Juliol 2019


Analitzador de gasos en sang Edan i 15
Juliol 2019

Arriba a Espanya  l’analitzador de gasos en sang POC  més avançat del mercat 

 

Tecil es complau en anunciar el seu acord comercial amb la companyia Edan per la distribució a Espanya del analitzador de gasos en sang i15 especialment dissenyat per  urgències.  i15 es portàtil, fàcil de usar i realitza proves flexibles en  6 tipus de  targetes sensores  rebutjables. Amb aquest acord Edan amplia  la seva xarxa de distribuïdors europeus, que donen servei a equips instal·lats a França, Itàlia, Alemanya...

Característiques destacables:

   Mida petita i pes lleuger amb  bateria recarregable incorporada
   Procediment de treball de 3 passos per augmentar la eficiència
   Lliure de Manteniment
   Llest en qualsevol moment sense consumir reactius.
   Aspiració i calibració automàtica de la mostra per garantitzar precisió i fiabilitat
   Integració perfecta amb LIS / HIS a través de xarxa cablejada o inalàmbrica
   Memòria per 10.000 dades de pacients i transferència de dades per USB
   Interfaz de usuari amigable amb pantalla tàctil LCD a color amb "semàfor"
   Tutorials multimèdia incorporats
   Fins 10 paràmetres en una sola  targeta.
   Llarga vida útil de la targeta  a temperatura ambient.

Consulteu la gama actual de targetes disponibles i les que estàn en desenvolupament a la plana corresponent a gasometries